Säätiedon lupaama rajuilma on täällä. Istun paikassa, jonka pitäjällä on etninen alkuperä. Eli siis täälläkin tämä i-kahviloiden pitäminen on muukalaisten touhua. Instituutin tietokoneluokassa en voi olla, kun on tämä pyhä ja luokka lukossa. Me sen sijaan ahkeroimme tuolla taas tänään, toki vähän lyhennetyn päivän. Opettajat muuten ovat ajoistaan hyvin takkoja: tavaran on oltava sitä, mistä on maksettu, eli kertaakaan ei ole mennään-nyt-jo-kotiin- meniniki. Tänään oli muuten hyvä päivä: sain prepositioiden akkusatiivi/datiivi harjoituksessa kaikki oikein! Sen sijaan nuo prepositiolla organisoituvat verbit menevät edelleen aivan randollilla. Puhumattakaan niihin liittyvistä kysymykistä.

 

Täytyy kyllä sanoa, että nuo opettajat ovat taitavia. Jollakin tavalla tuo ryhän ei korkea, mutta homogeeninen taso on käännetty voimaksi. Kun kukaan ei oikein osaa, harjoituksissa on pikemminkin henki, että kunpa nyt minäkin pian taas pääsisin mokailemaan. Ja tama av-systeemi on pelkästään taulu ja tussi.

 

Eilen kävin hetken jossakin omituisessa konsertissa, jossa Hessenin radion big band soitti ja joku amerikkalinen juutalaisartisti lauloi. Tilaisuus oli jossakin juutallaisessa kulttuurikeskuksessa, tarjonta, varmaan jazzia myöden, oli koscheria. Mieltä painoi kuitenkin väsy ja muutama huonosti tehty kotitehtävä. Kun vielä Brasilian Nouschankin piti kiiruhtaa Dramstatin junaan, lähdimme väliajalla pois. Olimme tulleet ryhmän mukana, joten emme ihan tarkkaan muistaneet reittiä asemalle. Loistavalla sakasallemme kuitenkin kysyimme tietä, neuvoteltuamme esni “zu” preposition oikeasta muodosta. Tänään sitten ylpeänä kerroimme opettajamme loistavista taidoistamme.

 

Tämä juhlapäivä on siis kummallinen. Katolinen Corpus Cristie, jonka Brasilian mummo ja Meksikon poika toki tunetavat hyvin. Täällä luterilaisessa Hessenissä se on muuttunut päiväksi, jolloin harrastetaan (i) omenaviini(litkun) juomista ja (ii) vietetään jonkinlaista isäinpäivää. No omenaviinin jalo armi tuo lähinnä mieleeni talviset lauantai-illan Mietaan nuorisoseuran takapihalla, joten suurta poltetta tuohon ei ole. Vaikka voisihan se olla hupia mennä katselemaan, kuinka isot saksalaiset äijänköriläät kaatuilevat tuon teininkaatajan voimasta. Kysyimme opettajaltamme, miksi sitä omppua pitää juoda juuri keväällä, eihän ole edes uuden viinin aika. Hän vain totesi, että täällä juodaan omenaviinä aina. Nyt kyllä taitaa tuo massiivinen sade sekoittaa keväisen karnevaalin kovin perusteellisesti.